Cultus vina

Sunrise

Vina CULTUS Sunrise se stekleničijo leto po trgatvi in doživijo kratko ali hladno maceracijo v nerjavnih jeklenih tankih. Vina ležijo na kvasovkah z aktivnim mešanjem usedlin (batonnage). Do stekleničenja ni uporabljen žveplov dioksid. Vsa vina gredo skozi mlečnokislinsko fermentacijo in niso filtrirana.

CULTUS Malvazija

Zaokroženo, harmonično vino z prevladujočimi sadnimi aromami jabolk, breskev, marelic pa tudi z aromami cvetov akacije in po mandljih. Ima zmernime ravni kislosti in okusno sadno paleto. Vino je idealna izbira za poletne jedi, kot so pečeni ribji fileji, ostrige, rižote in testenine.

CULTUS Zelen

Aroma vina nas spominja na sredozemske zelišča, kot sta rožmarin in sivka, s pridihom sadne breskve. Njegovo polno in plemenito telo popolnoma združuje svežino in nežnost. Vino se odlično poda k lahkotnim sredozemskim jedem, krompirjevim jedem, pečenim zelenjavam, bučni juhi, testeninam ter ribjim in morskim jedem.

CULTUS Laški rizling

Laški rizling ima arome po citrusih, kosmulji, jabolkih, v ozadju cvet lipe. Okusi vključujejo medeno melono in hruško. Okus je srednje poln in z dolgim zaključkom. Odlično se poda k ribam, narezkom, belemu mesu in srednjim sirom.

CULTUS Pet Nat

Proizvodnja Pet Nata temelji na enkratnem vrenju, ki se začne neposredno s sladkim moštom. Vino, ki že fermentira, se stekleniči, in postopek fermentacije se nadaljuje v steklenici, dokler ves sladkor v mladem vinu ni popolnoma porabljen. Rezultat je suh Pet Nat z nivojem sladkosti brut nature. Ta postopek proizvaja ogljikov dioksid, ki zagotavlja presežni tlak, potreben za značilno mehurčkanje in penjenje. V Pet Nat ni dodan žveplov dioksid. Pet Nat ima pridih gozdnih sadežev, citrusov in grenivke ter je zelo suhega okusa. To je popolna poletna pijača, prijetno osvežilna, odlično se poda kot aperitiv.


Sunset

Vina CULTUS Sunset predstavljajo zrela vina, macerirana od 5 do 14 dni. Staranje traja dve do tri leta v izbranih hrastovih sodih. Vina ležijo na kvasovkah in skozi leto neprestano mešamo droži. Vsa vina gredo skozi mlečnokislinsko fermentacijo. Do stekleničenja niso uporabljeni žveplovi dioksidi. Vina niso filtrirana. Združujejo okusnost, nežnost in užitek za vsak trenutek v času.

CULTUS Josef Estate 1683

Vino je zrelo s nežnimi sadnimi okusi in zeliščnim zaključkom, poleg svežih not ananasa in hruške. Prav tako ponuja zrelost eksotičnih sadov z okusom vanilije, kokosa in nežnih lesnih not. Vino se odlično ujema z vegetarijanskimi jedmi, pečeno zelenjavo, dimljenimi ribami, piščančjimi jedmi in začinjeno hrano.

CULTUS Red

Zgornje note so črna češnja in gozdni sadeži. Nos razkriva intenzivne, čiste, prijetne in rafinirane arome, ki se začnejo z črnimi češnjami, slivami in črnim ribezom. Odlično se poda k rdečemu mesu, divjačini, jagnjetini in zrelim sirom ali testeninam.

CULTUS Pinot Blanc

Vino je čudovito elegantno, kompleksno, a hkrati zelo harmonično samo po sebi. Začne se z zelo vabljivo aromo suhega sadja, karamele in nekoliko vanilije. Okus vina je kremast in saden s številnimi breskvami in nektarinami, skupaj z notami lešnika. Ima dolg in prijeten pookus, ki se zadržuje v ustih. Vino se odlično ujema z vegetarijanskimi, ribjimi, piščančjimi in testeninskimi jedmi ter začinjeno hrano.


Eclipse

CULTUS Eclipse predstavlja vina, ki so ustvarjena iz eksperimentalnih navdihov in strasti do različnih ekspresij.

CULTUS Eclipse

  • 100% Pinot Noir
  • Vintage 2016
  • 50% Trockenbeerenauslese / dried berry selection

Posebna letina, ki nas je nagradila s plemenito gnilobo. Vino je sladko z intenzivno bogatim okusom, s številnimi aromami karamele in medu ter značilnim vonjem plemenite gnilobe. Ostalo je le nekaj steklenic za staranje in bodo odprte le ob posebnih priložnostih.