Laški Rizling
Pet Nat Isn't well 2024
Letnik
2024
Alkohol
12-14 % vol.
Vinifikacija & Zorjenje
Proizvodnja Pet Nat temelji na eni sami fermentaciji, ki se začne neposredno s sladkim moštom. Vino, ki že fermentira, ustekleničimo, proces fermentacije pa se nadaljuje v steklenici, dokler preostanek sladkorja v mladem vinu ni popolnoma porabljen.
Rezultat je suh Pet Nat z brutalno stopnjo sladkosti. S tem postopkom nastane ogljikov dioksid, ki zagotavlja nadtlak, potreben za značilno peneče in penjenje. Vinu ni bil dodano žveplo.
Lastnosti
Sorta: Laski Rizling
Ime vinograda: Njive
Velikost vinograda: 0,7 ha
Biološka pridelava: Da
Vzgoja: Enojni guyot
Število trt: ≈ 3800
Trgatev: Ročno
Količina na trto: ≈ 0,8 - 1,3 kg/trto
Staranje: inox – 3 tedne / v steklenicah – 3 tedne
Fermentacija: Spontana
Filtracija: Brez
Število steklenic: 1300 - 0,75L
Arhiv letnikov